Yleinen

Kisakooste: Finnish SUP Cup #3 / Sieravuori SUP Masters XII 6.7.2024, Sieravuori

Finnish SUP Cupin kolmas osakilpailu melottiin suppaajille tuttuakin tutummassa Lomakeskus Sieravuoren Vesiurheilukeskuksessa Säkylän Pyhäjärvellä. Ohjelmassa oli kauden ensimmäinen technical race ja toinen sprint. Tapahtuma keräsi mukavan määrän kisaajia, mukana myös juniori- ja kuntosarjalaisia. Sää suosi tapahtumaa ja olosuhteet pysyivät hyvinä pienestä tuulesta ja kevyestä sadekuurosta huolimatta.

Päivän avasi sprint-kisa. Rata oli rakennettu vastatuuliosuudelle rantaan päin. Jokaisella sarjalla oli yksi lähtö eikä karsintoja tarvittu. Miesten sarjan voittoon meloi Tomas Lelovits. Toiseksi tuli Thomas Fagerström ja kolmanneksi Janne Laine. Naisten sarjan voittaja oli Emmi Prykäri. Toisen sijan nappasi Elle Laakso ja kolmanneksi meloi Nina Into. Erityismaininnan ansaitsee toisen polven SUP-kisaaja Sami Lelovits, joka avasi isänsä kanssa Suomen kisakauden ja meloi ensimmäistä kertaa avoimessa sarjassa. Hienosti tsempattu!

Juniorien puolella U16 tyttöjen sarjassa voitosta mittelivät Kukka Kirjavainen ja Jenna Wohlgemut. Kukka vei voiton. Poikien juniorisarjoissa molemmissa ikäryhmissä oli yksi osallistuja. Vanhemman U16-sarjan voiton vei siis Uuno Purho ja U12-sarjan Oula Purho.

Tauon jälkeen ohjelmassa oli technical race. Noin 800 metrin rata mutkitteli poijujen ympäri ja kierrosten välissä rantauduttiin hiekkarannalle juoksemaan lauta kainalossa lippujen ympäri. Miesten sarja starttasi vesille 30 sekunnin kaulalla naisten sarjaan. Molemmat sarjat kiersivät radan kolmesti ja ja kuntosarja kahdesti. U16-juniorisarjat kiersivät radan kerran ja U12-sarja sai oman lyhyemmän reitin yhdellä poijukäännöksellä.

Miesten, juniorien ja kuntosarjassa järjestykset maaliviivalla olivat samat kuin technical racessa. Miesten sarjan voittoon meloi siis Tomas Lelovits. Naisten sarjassa voiton vei Emmi Prykäri, jonka takana Nina Into meloi kakkoseksi ja Elle Laakso kolmanneksi. Emmi summasi kisan jälkeen kahden lajin päivää: ”Mun mielestä kisoissa oli hyvä ja rento tunnelma tänään. Itsellä meni paremmin sprintti nyt kuin Tampereen kisassa. Tampereella en päässyt vauhtiin ja oli tahmeaa. Tänään kulki kevyemmin ja lähtökin onnistui nopeammin. Technical race on itsellä heikoimpia osuuksia, mutta oli hauskaa vaihtelua. Itse pidin myös technical kisassa juoksuosuudesta ja siitä, että lauta pitää kantaa.”

Kuva: Eeva Haartio

Myös Tomas oli päivän urakan jälkeen tyytyväinen. Oman pojan saaminen samalle lähtöviivalle teki päivästä erityisen. ”It was a nice small race with some familiar faces and in very familiar place. But this time we had also some new fresh blood across the age groups. The nice thing about this race is that it is the only race in Finland where we have a beach start. My plan for both sprint and technical race was to take the lead from early on and stay in control of the race. While for the sprint it was going well, on the technical I slipped on my board and had to jump on two more times for some reason. So I had to push until the first turn to make sure to be there first and to have a clean turn. After that it was about to make some gap to Thomas. In the end this way it worked well and I was able to come to finish first. Today was also a bit special race for me, because it was a first time Sami was racing with me in the same group. Although he finished last this time, I have a feeling next year he might start to give hard time to some people.”

Kiitos Sieravuoren väelle ja kaikille osallistuneille mahtavasta kisapäivästä! Cup-kausi jatkuu 14. heinäkuuta Kokemäenjoella Porissa. Luvassa on ensimmäistä kertaa SUP-kisaohjelmassa oleva Melamajavien järjestämä maratonmelonnan SM-tapahtuma, jonka yhteydessä melotaan 8 kilometrin SUP-matkakisa.